2536-vloeren_header_vloerverwarming.webp

Egaliseren

Vloer egaliseren voor pvc

Egaliseren van de vloer is de basis om ervoor te zorgen dat jouw pvc-vloer mooi op de grond ligt, zonder bultje en ophogingen. Wat egaliseren precies is en hoe je dat doet, lees je hier. Wil je meer weten over het egaliseren voor pvc-vloeren? Lees dan snel verder.
PVC vloer detail
PVC vloeren

Waarom egaliseren?

De minimaal dikte van pvc-vloeren (2/3mm) zorgt ervoor dat je alles voelt wat onder de vloer ligt. Iedere stukje stof, scheurtje, korrel of splinter zal dus merkbaar zijn. Vooral bij Plak pvc zal dit het geval zijn. Dit maakt het dus belangrijk dat de vloer goed geëgaliseerd wordt.

Bovendien moet de ondervloer hard genoeg zijn voor het leggen van een vloer. Controleren of de vloer hard genoeg is, doe je door verticale en horizontale lijnen te krassen. Als de ondervloer stuk gaat tussen de lijntjes door, dan weet je dat vloer te zacht is.

Hoe egaliseren?

Het egaliseren is geen eenvoudige klus. Ervaring bij het egaliseren is daarom belangrijk, om (blijvende) fouten te voorkomen. Begin met het reinigen van de dekvloer. Dit kan eenvoudig door een stofzuiger te gebruiken. Voeg vervolgens een primerlaag aan op de vloer, dit zorgt voor een optimale hechting. Breng daarna de egalinelaag aan op de vloer. Hierbij is het van belang dat de vloer droog en schoon wordt gemaakt. Op deze manier maak jij de ondergrond gereed voor het leggen van de pvc-vloer.

PVC vloer detail
PVC vloeren

Zelf doen of laten doen?

Een egalinelaag aanbrengen is gemiddeld gezien veel werk en een lastige klus. Heb je het zelf niet eerde een vloer geëgaliseerd? Dan is het advies om iemand in te schakelen die hier ervaring mee heeft. Colors@Home is gespecialiseerd in het egaliseren van vloer en het leggen van vloeren. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat belangrijk is bij het aanbrengen van egaline en het vloerleggen. Ook kunnen wij jou goed adviseren, zodat jouw woonwensen in vervulling gaat.

Vloer egaliseren in Emmen

Wilt u een vloer laten egaliseren? Wij doen dit graag voor je.  Ongeacht waar je woont, wij komen graag bij je langs. Vraag het direct!

 • Vloer expert in Emmen en omstreken
 • 40 jaar ervaring in maatwerk
 • Eigen atelier met erkende merken
 • Altijd de nieuwste trends
 • Eerlijk deskundig advies
 • Persoonlijke aandacht
 • Gratis inmeetservice met een vrijblijvende offerte
 • Ongedwongen sfeer

100% tevredenheid

Colors@home-Wendy in Klazienaveen heeft de juist vakmensen om egaliseren. Colors@home-Wendy gaat dan ook voor 100 % tevredenheid. Dus wilt u een vloer laten egaliseren en woont u in de regio Emmen dan is Colors@home Wendy het juiste adres. Ook buiten de regio Emmen komen wij regelmatig om een vloer egaliseren.

Interesse in onze soorten vloeren? Bekijk dan eens:

Kom naar onze showroom in Drenthe

Een nieuwe vloer kopen, maar liever eerst kijken voordat je overgaat tot aanschaf? Dan ben je van harte welkom in onze showroom in Klazienaveen (Drenthe). Hoogpolig en laagpolig, oftewel harde of zachte vloerbedekking we hebben het allemaal. En misschien ben je wel aan het verhuizen of verbouwen en kunnen we je ook op één van onze andere vakgebieden van dienst zijn: behang, buitenzonwering, horren, raamdecoratie en vloeren. Bekijk het complete assortiment in de winkel, voel aan de stoffen en laat je adviseren door onze medewerkers.

Liever advies in eigen huis, zodat we de ruimte goed kunnen zien en alles kunnen opmeten? We komen graag gratis langs om een vrijblijvend en eerlijk advies te geven. Neem hiervoor contact op.

Alle vloeren
 • Op zoek naar sfeervol en comfortabel tapijt in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Op zoek naar sfeervol en goedkoop laminaat in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Op zoek naar de mooiste vinyl vloeren in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Op zoek naar pvc-vloeren in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Duurzame eigenschappen van marmoleum.Marmoleum is een uniek product dat niet te vergelijken is met andere type vloeren.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..