2536-vloeren_header_vloerverwarming.webp

Vloerverwarming

Pvc-vloer met vloerverwarming

Is het mogelijk om een pvc-vloer op vloerverwarming te leggen? Moet je ook rekening houden met het type pvc? Op deze pagina vind je alle informatie over het leggen van pvc op vloerverwarming. Wij zijn de pvc-vloeren specialist van Zuid-Oost Drenthe. Wij helpen en adviseren jou graag. Wil je meer weten over pvc-vloeren in combinatie met op vloerverwarming? Lees dan snel verder.
PVC vloer detail
PVC vloeren

Combinatie pvc-vloeren en vloerverwarming??

De combinatie pvc en vloerverwarming is erg goed mogelijk. Echter is dit afhankelijk van de dikte en het type pvc-vloer. Hierover lees je op deze pagina meer.

Waarom pvc-vloeren en vloerverwarming een goede combinatie is

Een pvc-vloer bestaat uit 4 lagen: De PU-beschermlaag, een toplaag van 2,00mm 2,5mm of 3,0mm, een filmlaag en de PVC-rug.

 • Snelle warmte geleiding, waardoor de vloer sneller warm is. Jij kunt dus eerder genieten van de vloerverwarming.
 • Energiebesparing, de snelle warmt geleiding zorgt ervoor dat de vloer snel warm is en daardoor minder hoeft te stoken.
 • Ideaal klimaat. Door de combinatie met pvc-vloeren en vloerverwarming zorg je voor een ideaal klimaat in huis.

De warmtegeleiding van een pvc-vloer

De verschillende pvc-vloeren hebben invloed op de warmtegeleiding van de vloer. Zo geleiden bepaalde pvc-vloeren warmte minder goed door, waardoor de warmte minder snel voelbaar is. Zo is de warmte van vloerverwarming i.c.m. klik pvc minder snel voelbaar, gezien de dikkere laag. Plak pvc daarentegen heeft een betere warmtegeleiding. Dit komt doordat het aan de vloer vast geplakt is, waardoor de warmte van de vloerverwarming veel sneller voelbaar is.

Klik vs Plak vloerverwarming

Ondanks dat klik PVC minder goed isoleert, heeft het wel enkele belangrijke voordelen. Zo kun je klik PVC eenvoudig verhuizen (naar bijvoorbeeld een andere kamer of je nieuwe huis). Ook is het eenvoudiger om de vloer zelf te leggen, het is minder complex dan het leggen van een plak vloer. Waarbij het met Plak PVC aan te raden is om de vloer te egaliseren, hoeft dit met Klik PVC niet. Dit zal je veel tijd en moeite besparen.

Mogelijkheden van pvc-vloeren op vloerverwarming

De mogelijkheden van pvc-vloeren zijn eindeloos. Onderstaand vind je een overzicht van enkele mogelijkheden voor pvc-vloeren. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Vraag het direct!

Pvc-vloer leggen in Emmen

Wilt u een pvc-vloer laten leggen? Wij doen dit graag voor u. Bovendien kunnen wij langskomen om de vloer te egaliseren. Ongeacht waar u woont, wij komen graag bij u langs.

 • Vloer expert in Emmen en omstreken
 • 40 jaar ervaring in maatwerk
 • Eigen atelier met erkende merken
 • Altijd de nieuwste trends
 • Eerlijk deskundig advies
 • Persoonlijke aandacht
 • Gratis inmeetservice met een vrijblijvende offerte
 • Ongedwongen sfeer

100% tevredenheid

Naast een uitgebreide PVC-vloercollectie heeft Colors@home-Wendy Klazienaveen ook de juist vakmensen om de PVC-vloeren te leggen. Colors@home-Wendy gaat dan ook voor 100 % tevredenheid. Dus wilt u een PVC-vloer en woont u in de regio Emmen dan is colors@home Wendy het juiste adres voor uw PVC-vloer. Ook buiten de regio Emmen komen wij regelmatig om een PVC-vloer te leggen.

Interesse in andere type vloeren? Bekijk dan eens:

Meer weten? Kom naar onze showroom in Drenthe

Een nieuwe vloer kopen, maar liever eerst kijken voordat je overgaat tot aanschaf? Dan ben je van harte welkom in onze showroom in Klazienaveen (Drenthe). Hoogpolig en laagpolig, oftewel harde of zachte vloerbedekking we hebben het allemaal. En misschien ben je wel aan het verhuizen of verbouwen en kunnen we je ook op één van onze andere vakgebieden van dienst zijn: behang, buitenzonwering, horren, raamdecoratie en vloeren. Bekijk het complete assortiment in de winkel, voel aan de stoffen en laat je adviseren door onze medewerkers.

Liever advies in eigen huis, zodat we de ruimte goed kunnen zien en alles kunnen opmeten? We komen graag gratis langs om een vrijblijvend en eerlijk advies te geven. Neem hiervoor contact op.

Alle vloeren
 • Op zoek naar sfeervol en comfortabel tapijt in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Op zoek naar sfeervol en goedkoop laminaat in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Op zoek naar de mooiste vinyl vloeren in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Op zoek naar pvc-vloeren in Emmen? Bij Colors@Home Wendy vind je alles op het gebied van interieur. Bezoek de woonwinkel in Klazienaveen.
 • Duurzame eigenschappen van marmoleum.Marmoleum is een uniek product dat niet te vergelijken is met andere type vloeren.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..